HTML

Yakuza Filmes Pagodája

Yakuza filmeket ismertet. Majd igyekszem sok területet érinteni, de előre szólok, hogy gyógyíthatatlan ázsiai filmes-, azon belül is Hongkong-orientáltságban szenvedek, hogy a harcművészeti filmek iránt érzett gyermeki rajongásomról ne is beszéljek. Ezúttal a nomen tehát nem feszt omen.

Címkék

akciófilm (26) állatos horrorfilm (2) amerikai film (6) amerikai tévésorozat (4) angol film (2) animációs film (3) anime (3) betty loh tih (2) black mirror (9) bosszúfilm (4) brigitte lin (2) cat iii (3) cetin inanc (5) chang cheh (9) ching siu tung (2) chin man kei (2) chor yuen (2) chow yun fat (2) csambara (4) cüneyt arkin (5) david chiang (3) disztópia (5) dokumentumfilm (2) dokumentum sorozat (4) donnie yen (2) dráma (6) dvd (11) eddy ko (2) életrajzi film (2) epizód ajánló (2) exploitation film (3) fantasy (9) fanvideo (7) felhívás hazai vetítésre (3) filmajánló (9) filmismertető (48) fülöp szigeteki film (2) fu sheng (2) golden harvest (6) harcművészeti film (32) heroic bloodshed (2) hír (38) hongkongi film (51) horrorfilm (10) hur jin ho (4) indiai film (2) indonéz film (2) jackie chan (3) jacky wu jing (2) japán film (11) jet li (4) jimmy wang yu (5) john woo (2) kalandfilm (9) kanadai film (2) karate (2) kara hui (2) kínai film (5) klasszikus (14) koreai film (8) koreai tévésorozat (2) kultfilm (2) kung fu (40) ku feng (5) lo meng (2) magyar felirat (30) malajziai film (2) melodráma (9) muay thai (11) nindzsa (11) norman chu (4) olasz film (2) posztapokaliptikus film (7) sci fi (7) sexploitation (5) shaolin (7) shaw brothers (26) sportfilm (3) szamuráj (6) szamurájfilm (2) szex a levegőben (2) szörnyfilm (2) tévésorozatos ismertető (4) thaiföldi film (9) tien feng (4) ti lung (4) török film (6) trashfilm (12) tsui hark (5) twilight zone (2) újévi köszöntő (2) vígjáték (4) wire fu (10) wong jing (2) wuxia (23) zombi (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2010.11.08. 07:01 Yakuza

Ez, az, amaz


 

Egy hosszabb kihagyás után jelentkezek ismét. Nincs szándékomban feladni a blogolást, de könnyen elképzelhető, hogy a jövőben is lesznek majd hosszabb-rövidebb kihagyásaim. Mindenesetre most megosztok pár dolgot veletek, még mielőtt az új ismertető hamarosan elérhetővé válik: egy rövidke élménybeszámolót egy horroros filmmaratonról és néhány újabb magyar nyelvű fansubról, filmismertetőről is hírt adok.


Halloween éjszakáján egy maratoni horrorfilmes vetítésen vettem részt Rákóczifalván, a Horrorzabálók Éjszakáján, amely immár hatodik alkalommal került megrendezésre. A rendezvényt egy helyi arc, Viktor és a Cinegore és a Harvester fúziójáért felelős Plendil, akit személyesen van szerencsém ismerni, szervezte meg. Nagyon jól sikerült, a létszámból ítélve, amely ebben az évben volt a legmagasabb, úgy tűnik, hogy jövőre is lesz folytatás. A következő filmeket néztük meg idén, ebben a sorrendben: Halloween - A rémület éjszakája (Halloween, 1978), Psycho (1960), Démonok (Demons, 1985), A bárányok harapnak (Black Sheep, 2006), Mártírok (Martyrs, 2008), Vérszomjas idegenek (Evil Aliens, 2005). Mint az látható, elég vegyes a felhozatal; a klasszikus címeken kívül az utóbbi évek legdurvább torture porn alkotása is a vászonra került, amit én speciel nem voltam hajlandó újra megnézni, inkább kint beszélgettem Viktorral mindenféle egyéb horrorokról és más dolgokról. Ahogy nekem lejött, leginkább a Démonokat élvezték a legjobban az emberek, nagy röhögések voltak és a gore jelenetek is nagy tetszést váltottak ki - ezekből is látszik, hogy ízig-vérig közönségfilmről van szó. A Démonok nagyon zsír eurohorror, aki még nem látta, feltétlen nézze meg. Imádom John Carpenter régi filmjeit, de a Halloween nem tartozik a kedvenceim közé - noha elismerem a film fontosságát, én ezúttal is vontatottnak éreztem. Ha már (korai) slasher, én inkább Bob Clark Fekete karácsonyát (Black Christmas, 1974) favorizálom, vagy a Túrista csapdát (Tourist Trap, 1979), ami nem sokkal Carpenter klasszikusa után jött ki. Ellenben a Psycho hiába sokkal korábbi film, egyszerűen sosem tud untatni, az elejétől a végéig lebilincselő film. A 4. filmet a közönség választhatta ki szavazás útján. Meg voltam győződve, hogy vagy a Zombielandet (2009) vagy pedig a Haláli hullák hajnalát (Shaun of the Dead, 2004) fogjuk nézni, ami majdnem be is jött, ugyanakkor kellemes meglepetés volt, hogy az én favoritom, Az elveszett fiúk (The Lost Boys, 1987) csak 1 szavazattal maradt le a nyertes A bárányok harapnak mögött. Aztán végülis örültem, mert valami oknál fogva összekevertem a fejemben a címeket, és azt hittem, hogy A báránysültek hallgatnakról van szó, ami nagyon nem tetszett, amikor anno láttam. De egész jó volt ez az új-zélandi film, és a többiek körében is tetszést aratott. A végére már csak a keménymag maradt, ami lehet, hogy az utolsó film jellegéből is adódhatott, mivel a Vérszomjas idegenek tömény trash baromkodás, amire akkor már én sem voltam felkészülve, úgyhogy bele-bele sikerült aludnom, ezért nem igazán maradt meg belőle sok. A szünetek közben grindhouse előzetesek futottak és direkt Halloweenre szabott szórakoztató horroros összeállítások - az ilyeneket imádom. Volt ingyen kaja is, és közben beszélgettem az ismerőseimmel is, egyszóval nagyon király éjszaka volt, remélem, hogy jövőre is legalább ilyen jól fog elsülni a Horrorzabálók Éjszakája.


Ott figyelek a háttérben


Éppen megyek ki szünetre

Mostanában fordítgattam, aminek eredményeképp elkészítettem egy mexikói akciótrash, az Intrepidos Punks (Rettenthetetlen punkok, 1980) magyar feliratát. A film folytatásához, a La Venganza de los Punks-hoz is elérhető magyar felirat chlorohydra jóvoltából. A Venganzát is nagyon ajánlom a figyelmetekbe, amolyan Bosszúvágy-Mad Max keverék, bátran kijelenthetem, hogy trashrajongóknak igencsak ajánlott beszereznie e műveket. Szinte ezzel egyidőben fejeztem be az egyik legfaszább Shaw Brothers-féle gong tau  film (távol-keleti fekete mágiás film), a The Boxer's Omen (Mo, 1983) fordítását is. A Steppenwolf-on olvashattok róla (itt), elképzelhető, hogy majd én is kivesézem a közeli jövőben, hátha akkor több ember kedvet kap hozzá. Elképesztő, a legtöbbször trashbe hajló ötletekkel van teli ez a rettentő szórakoztató film, én imádom. Meg kell néznetek! (A feliratokat a SuperSubtitles-re, az Ázsiafilmre és a Horrorfreak Subtitles-re tettem fel.) Most jelenleg két film magyarításán ügyködök, az egyik egy kommersz blacksploitation, a másik pedig egy őrült hongkongi sci-fi-horror, mindkettő - teljesen jogosan - kult státuszú film. Ha elkészülök velük, arról természetesen tudni fogtok.


Ízelítő a filmből (Intrepidos Punks)


Fekete mise mexikói punk módra (La venganza de los Punks)


Fehér kontra fekete mágia (The Boxer's Omen)


Közben frissíttem A Nagy Shaw Brothers információkosarat is. Pár új ismertetőt belinkeltem, amelyek a Steppenwolf és a Deliria blogokon jelentek meg az elmúlt hónapokban. Láttam, hogy a Horrorfreak Subtitles-re felkerült az Oily Maniac (You gui zi, 1976) magyar felirata. Mindkét előbb említett blogon találhattok a filmről írást, a trash rajongói bátran tegyenek vele próbát, szerintem megéri. További hír, hogy a régi japán filmek nagy ismerője, oldfan nemrég lefordította a Killer Constable (Wan ren zan, 1983) című SB-filmet, ami egy kegyetlen wuxia mozi; bőven el tudom képzelni, hogy a maga korában úgy hathatott, mint Tsui Hark The Blade-je a '90-es években. Legutóbb pedig a The Man from Hong Kong (1975) című ausztrál-hongkongi kultfilm magyar feliratát készítette el, Jimmy Wang Yu-val a főszerepben, aki sokáig a Shaw Brothers legnagyobb sztárjának számított. Ezt a filmet is ajánlom nektek, itt olvashattok róla.

Nagyjából ennyit szerettem volna megosztani veletek, mindjárt kaptok is egy új ismertetőt ezután!
 


That's all, folks!

Szólj hozzá!

Címkék: hír wuxia shaw brothers kultfilm akciófilm golden harvest hongkongi film jimmy wang yu horrorfilm magyar felirat bosszúfilm trashfilm exploitation film ausztrál hongkongi koprodukció mexikói film


A bejegyzés trackback címe:

https://yakuza-filmes-pagodaja.blog.hu/api/trackback/id/tr582432122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása