HTML

Yakuza Filmes Pagodája

Yakuza filmeket ismertet. Majd igyekszem sok területet érinteni, de előre szólok, hogy gyógyíthatatlan ázsiai filmes-, azon belül is Hongkong-orientáltságban szenvedek, hogy a harcművészeti filmek iránt érzett gyermeki rajongásomról ne is beszéljek. Ezúttal a nomen tehát nem feszt omen.

Címkék

akciófilm (26) állatos horrorfilm (2) amerikai film (6) amerikai tévésorozat (4) angol film (2) animációs film (3) anime (3) betty loh tih (2) black mirror (9) bosszúfilm (4) brigitte lin (2) cat iii (3) cetin inanc (5) chang cheh (9) ching siu tung (2) chin man kei (2) chor yuen (2) chow yun fat (2) csambara (4) cüneyt arkin (5) david chiang (3) disztópia (5) dokumentumfilm (2) dokumentum sorozat (4) donnie yen (2) dráma (6) dvd (11) eddy ko (2) életrajzi film (2) epizód ajánló (2) exploitation film (3) fantasy (9) fanvideo (7) felhívás hazai vetítésre (3) filmajánló (9) filmismertető (48) fülöp szigeteki film (2) fu sheng (2) golden harvest (6) harcművészeti film (32) heroic bloodshed (2) hír (38) hongkongi film (51) horrorfilm (10) hur jin ho (4) indiai film (2) indonéz film (2) jackie chan (3) jacky wu jing (2) japán film (11) jet li (4) jimmy wang yu (5) john woo (2) kalandfilm (9) kanadai film (2) karate (2) kara hui (2) kínai film (5) klasszikus (14) koreai film (8) koreai tévésorozat (2) kultfilm (2) kung fu (40) ku feng (5) lo meng (2) magyar felirat (30) malajziai film (2) melodráma (9) muay thai (11) nindzsa (11) norman chu (4) olasz film (2) posztapokaliptikus film (7) sci fi (7) sexploitation (5) shaolin (7) shaw brothers (26) sportfilm (3) szamuráj (6) szamurájfilm (2) szex a levegőben (2) szörnyfilm (2) tévésorozatos ismertető (4) thaiföldi film (9) tien feng (4) ti lung (4) török film (6) trashfilm (12) tsui hark (5) twilight zone (2) újévi köszöntő (2) vígjáték (4) wire fu (10) wong jing (2) wuxia (23) zombi (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2009.03.02. 20:40 Yakuza

Steel Frontier (1995)

Műfaj: poszt-apokaliptikus akció-western
 
 

Rendező: Jacobsen Hart & Paul G. Volk
Producer: Joseph Merhi & Richard Pepin
Gyártó: PM Entertainment Group

105 perces amerikai film
IMDb-s adatlap


hazai kiadás: nincs

magyar felirat: nincs

 

 
 

Nem valószínű, hogy a közeli jövőben számba veszem Joe Lara (a tévés Tarzan) munkásságát, ám erről a B-kategóriás poszt-apokaliptikus akció-westernről néhány sorban érdemes azért említést tenni. Amikor az ember éppen nem vágyik nívós alkotásra, hanem csak szimplán szórakozni akar egy jót, úgy B-kategóriás módon, akkor jönnek a képbe a Steel Frontier-hez hasonló igényesebben elkészített „olcsó” filmek, amelyek ugyan nem garantált, hogy hosszútávon tartós élményekkel gazdagítanak bennünket, jó esetben azonban nem sajnálja a néző a rájuk fordított időt. Valljuk be őszintén, van az úgy, hogy akár tartósabb ideig is képesek vagyunk leragadni a Film+ elnevezésű csatornán, ahol olyan keménykötésűekért szurkolhatunk, mint Don ’The Dragon’ Wilson, Frank Zagarino, vagy éppen Joe Lara, jelen filmünk főszereplője. Olyan férfiakért, akik célterületen érzik jól magukat. (Fogtátok az utalást, ugye?)

 

A történet szépségesen banális: egy halom élősködő zsivány az új világrend eljövetelét hirdetve rászabadul a békében élő produktív kommunára. Ám eljő a titokzatos idegen, a szűkszavú „drifter” (Yuma alias Joe Lara) aki úgy próbál segíteni a terrorizáltakon, hogy először belép a rosszak közé, majd pedig furmányos módon leredukálja a számukat a film végére. És még jópofa csattanót is kapunk, azta neki!

A western- és a Mad Max farvizén gomba módra kisarjadzott poszt-apokaliptikus filmek között nem egy hasonlóságot fedezhetünk fel, a Steel Frontier azonban még inkább odateszi magát a zsánerek összefuzionálásában. Sok-sok kliséből rakták össze a filmet, ezért eredetiséget ne nagyon keressünk benne, ellenben végig elég élvezetes: az akciók a B-kategóriához képest elég látványosak, van itt sok robbanás, lövöldözés, meg autósüldözés. És ami elmaradhatatlan: pisztolypárbaj! Bár Joe Lara nem egy Franco Nero, azért sikerült tökös legényt faragni belőle, igaz, emós szemei ebben a filmben is puhítják a macsó karaktert, melyet megformázni hivatott. A B-veterán Brion James sajnos nem túl sokat szerepel, pedig főgenyó lenne, de legalább szépen csúnyán végzi a film végén. Némi színészi tehetséget egyedül Bo Svenson tud felmutatni, a többiek a haloványtól az átlagosig terjednek e téren. Jut eszembe, a tinédzserirtásban jeleskedő Kane Hodder is tiszteletét teszi mint izomagyú karakter (egy nőt puncin is rúg, majd eltöri a gerincét), tovább növelve ezzel a film B-kategóriás hitelességét.

Rövidke irományomat azzal az ajánlással rekesztem be, hogy ez a film bizony nem rossz, a maga nemében meg egyenesen jónak minősül, ezért érdemes felkutatni.

 

 

Képek a filmből


A senkiföldje harcosai


Yuma megnyerő nézése


A gonoszok ennyire kíméletlenek


Nem kátyú okozta baleset


WTF?


Biztosan kompenzál valamit

Szólj hozzá!

Címkék: western akciófilm amerikai film filmismertető posztapokaliptikus film joe lara


A bejegyzés trackback címe:

https://yakuza-filmes-pagodaja.blog.hu/api/trackback/id/tr86976198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása