HTML

Yakuza Filmes Pagodája

Yakuza filmeket ismertet. Majd igyekszem sok területet érinteni, de előre szólok, hogy gyógyíthatatlan ázsiai filmes-, azon belül is Hongkong-orientáltságban szenvedek, hogy a harcművészeti filmek iránt érzett gyermeki rajongásomról ne is beszéljek. Ezúttal a nomen tehát nem feszt omen.

Címkék

akciófilm (26) állatos horrorfilm (2) amerikai film (6) amerikai tévésorozat (4) angol film (2) animációs film (3) anime (3) betty loh tih (2) black mirror (9) bosszúfilm (4) brigitte lin (2) cat iii (3) cetin inanc (5) chang cheh (9) ching siu tung (2) chin man kei (2) chor yuen (2) chow yun fat (2) csambara (4) cüneyt arkin (5) david chiang (3) disztópia (5) dokumentumfilm (2) dokumentum sorozat (4) donnie yen (2) dráma (6) dvd (11) eddy ko (2) életrajzi film (2) epizód ajánló (2) exploitation film (3) fantasy (9) fanvideo (7) felhívás hazai vetítésre (3) filmajánló (9) filmismertető (48) fülöp szigeteki film (2) fu sheng (2) golden harvest (6) harcművészeti film (32) heroic bloodshed (2) hír (38) hongkongi film (51) horrorfilm (10) hur jin ho (4) indiai film (2) indonéz film (2) jackie chan (3) jacky wu jing (2) japán film (11) jet li (4) jimmy wang yu (5) john woo (2) kalandfilm (9) kanadai film (2) karate (2) kara hui (2) kínai film (5) klasszikus (14) koreai film (8) koreai tévésorozat (2) kultfilm (2) kung fu (40) ku feng (5) lo meng (2) magyar felirat (30) malajziai film (2) melodráma (9) muay thai (11) nindzsa (11) norman chu (4) olasz film (2) posztapokaliptikus film (7) sci fi (7) sexploitation (5) shaolin (7) shaw brothers (26) sportfilm (3) szamuráj (6) szamurájfilm (2) szex a levegőben (2) szörnyfilm (2) tévésorozatos ismertető (4) thaiföldi film (9) tien feng (4) ti lung (4) török film (6) trashfilm (12) tsui hark (5) twilight zone (2) újévi köszöntő (2) vígjáték (4) wire fu (10) wong jing (2) wuxia (23) zombi (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2010.03.08. 08:49 Yakuza

Apocalypse Zero (Kakugo no Susume, 1996)

Műfaj: poszt-apokaliptikus akció-sci-fi
 
 

Rendező: Toshiki Hirano
Producer: Hiroshi Kato, Shinichi Hirai, Shiro Sasaki
Gyártó: Victor Entertainment

75 perces OVA
Anime News Network-adatlap


hazai kiadás: nincs

magyar felirat: nincs

 
 

Az Apocalypse Zero két nem egészen negyven perces részből álló OVA, tehát otthoni fogyasztásra szánt anime, amely Takayuki Yamaguchi 11 kötetes mangájából készült (az ő fejéből pattant ki a hasonlóan brutális Shigurui: Death Frenzy is). A rendezésért Toshiki Hirano felelt, akinek két új Fist of the North Star-installációt köszönhetnek még a poszt-apokaliptikus filmek rajongói (többek között én is). Az Apocalypse Zero-ból anno még 3D-s verekedős játék is készült PlayStation-re, ami talán sejteti, hogy nem éppen a történet fogja eladni ezt a meglehetősen erőszakos és groteszk animét.

 

A 21. században járunk, a történet nagy része pedig a rommá bombázott Tokióban játszódik. A főhősünk Kakugo, aki az emberiség megmaradt részének védelmezésére esküdött fel, a családja ugyanis már hosszú ideje démonirtással foglalkozik. Az apjától megörökölt egy nagyon spéci kütyükkel felszerelt testpáncélt, ennek a segítségével küldi a másvilágra a pokoli teremtményeket. Természetesen nem lenne kerek egész a történet egy hasonlóan kraftos antagonista nélkül, aki történetesen Kakugo testvére, és a Harara névre hallgat - az ő neméről nem sikerült egyértelmű bizonyságot tennem. Neki is van ilyen testpáncélja, csak az övé mindenféle destruktív hátsó szándékoktól terhes, és a saját apja és a testvére ellen fordította őt. Harara az egész megmaradt emberiség eltakarításán és egy új világrend felállításán munkálkodik, mindezt azonban nem egyedül akarja véghez vinni; segítői is akadnak a dolog kivitelezésében, mindenféle undormányosan kinéző mutáns vagy démon (az angol felirat "Tactical Evil"-ként emlegeti őket). A legtöbbjük erősen perverz, groteszk beütéssel bír és kéjes élvezetét leli az emberek minél kreatívabb megszenvedtetésében. Itt van pl. Hamuko, a kizárólag mázsában mérhető, kannibál mutáns hölgyemény. Erősen nárcisztikus vonásokkal bír, és férfiakat szeret megszeretgetni a szabadidejében, akik rendszerint a pocakjában végzik, miután erőszakot tett rajtuk. Az áldozat letépett arcát pedig a méretes mellbimbójára varrva viseli szuvenírként. Jó étvágyat! De van itt még magát elesettnek tettető szexi mutáns nő, aki karokat tépked a puncijával, és jégcsapokat nyáladzó mutáns tata is többágú fallosszal, aki állandóan meg akarja leckéztetni ezeket az elkényeztetett mai fiatalokat.
A két rész igencsak pörgős, elsősorban az akciókra van kihegyezve, szóval nem az egydimenziós karakterek elmélyítése a lényeg. Mint azt említettem, az anime kiváltképp brutális dolgokkal van tele, ezért galamblelkűek meg se próbálkozzanak vele, nem bírnák gyomorral és nagyon fel is háborodnának a látottakon. Én jól szórakoztam rajta, de ez legyen az én bajom.

 


Egy "fincsi" jelenet

 

Képek a filmből

 
Márcsak Kenshiro hiányzik


"Love me tender, love me true..."


Leverem a vesédet!


Fő a biztonságos orális szex


Cukkancs vagy!


Ők nem a jók


Ez milyen pokémon vajon?


Übermacsó energiakitörés

Szólj hozzá!

Címkék: anime animációs film japán film filmismertető posztapokaliptikus film


A bejegyzés trackback címe:

https://yakuza-filmes-pagodaja.blog.hu/api/trackback/id/tr631817858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása