HTML

Yakuza Filmes Pagodája

Yakuza filmeket ismertet. Majd igyekszem sok területet érinteni, de előre szólok, hogy gyógyíthatatlan ázsiai filmes-, azon belül is Hongkong-orientáltságban szenvedek, hogy a harcművészeti filmek iránt érzett gyermeki rajongásomról ne is beszéljek. Ezúttal a nomen tehát nem feszt omen.

Címkék

akciófilm (26) állatos horrorfilm (2) amerikai film (6) amerikai tévésorozat (4) angol film (2) animációs film (3) anime (3) betty loh tih (2) black mirror (9) bosszúfilm (4) brigitte lin (2) cat iii (3) cetin inanc (5) chang cheh (9) ching siu tung (2) chin man kei (2) chor yuen (2) chow yun fat (2) csambara (4) cüneyt arkin (5) david chiang (3) disztópia (5) dokumentumfilm (2) dokumentum sorozat (4) donnie yen (2) dráma (6) dvd (11) eddy ko (2) életrajzi film (2) epizód ajánló (2) exploitation film (3) fantasy (9) fanvideo (7) felhívás hazai vetítésre (3) filmajánló (9) filmismertető (48) fülöp szigeteki film (2) fu sheng (2) golden harvest (6) harcművészeti film (32) heroic bloodshed (2) hír (38) hongkongi film (51) horrorfilm (10) hur jin ho (4) indiai film (2) indonéz film (2) jackie chan (3) jacky wu jing (2) japán film (11) jet li (4) jimmy wang yu (5) john woo (2) kalandfilm (9) kanadai film (2) karate (2) kara hui (2) kínai film (5) klasszikus (14) koreai film (8) koreai tévésorozat (2) kultfilm (2) kung fu (40) ku feng (5) lo meng (2) magyar felirat (30) malajziai film (2) melodráma (9) muay thai (11) nindzsa (11) norman chu (4) olasz film (2) posztapokaliptikus film (7) sci fi (7) sexploitation (5) shaolin (7) shaw brothers (26) sportfilm (3) szamuráj (6) szamurájfilm (2) szex a levegőben (2) szörnyfilm (2) tévésorozatos ismertető (4) thaiföldi film (9) tien feng (4) ti lung (4) török film (6) trashfilm (12) tsui hark (5) twilight zone (2) újévi köszöntő (2) vígjáték (4) wire fu (10) wong jing (2) wuxia (23) zombi (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2008.11.23. 00:04 Yakuza

DVD-újdonságok, avagy mitől lesz könnyebb a Jézuska pénztárcája

 

Gondolom, már mindenki javában fogalmazza a levelét a Jézuskának. Az ajándékválasztás megkönnyítése érdekében, felhívnám a figyelmet a mostanában megjelenő, illetve a nemrég megjelent ázsiai filmekre, hiszen egy halomnyi ezüst korongocska akár döntő fegyvertény is lehet egy elfajult vita során, ha a szükség éppen úgy hozza. Nézzük is gyorsan azokat a címeket!

 

A hazai piacot tekintve, kellemes meglepetésként könyvelhető el, hogy szinte egyidőben négy új thaiföldi film is utat talált kis hazánkba. A magyar címek a következők: Siyama - A harcosok városa, Thai Box vs. K-1, Királyi vér - Naresuan herceg, Harcosok esküje - Naresuan király. A thai nemzeti hősnek tekintett sziámi király, Naresuan történetét két részben dolgozta fel a nálunk is kapható Suriyothai legendája rendezője. Chatrichalerm Yukol igényes kiállítású történelmi eposzát bátran merem ajánlani, annak ellenére, hogy egyik filmet sem érzem kiemelkedő darabnak. Sajnos felirat nem került a korongokra, pedig a magyar szinkron mellett ott díszeleg az eredeti hangsáv is - így elég fölöslegesen. Ejnye-bejnye. A másik két filmhez jórészt a negatív kritikák miatt nem volt még szerencsém, és nem hiszem, hogy ez a jövőben változni fog. Nem akarok persze senkit lebeszélni a vásárlásról/kölcsönzésről, de azért érdemes utána olvasni az említett filmeknek, nem pedig a borító faszájossága alapján egyből elcsábulni (pedig a Thai Box vs. K-1-nek különösen cool a fedője). Thaiföldi akciófilm téren továbbra is a Born to Fight és a Chocolate megjelenését lenne már jó megélni végre. Úgy vélem, nem egyedül vagyok ezzel az óhajjal.

 








 

 

A másik kellemes meglepetés a keménykötésű harcművészeti elemekkel tarkított vietnámi akció-dráma, A lázadás. Lentebb majd manu beszámolója alapján ítéltek felőle, én csak annyit mondanék, hogy az akciók nagyon királyak, jó sok térdelés és könyöklés és egyéb sunyi csonttörő mutatvány van a filmben, valamint a kiadvány is elég jó, még angol feliratot is választhatunk, sőt némi extra is felfért a korongra, a kartontokról nem is beszélve. Azért nem minden fenékig tejfel: a borító hátulján olvasható „tájföldi akciófilm” két okból is elmarasztalás tárgyát képezi. Nem kekeckedni akarok, de azért mégis figyelhettek volna erre az apróságra. (Ugyanez a kiadó adta ki a másik „tájföldi akciófilm”-et, a Tom yum goongot is.) Ettől a kis malőrtől eltekintve én mindkét kiadványukra vevő voltam, remélem, a jövőben is jelentkeznek majd hasonló jellegű hard-boiled gyepálós cuccal. Kell nekünk az ilyen!

 

 

Aminek talán a legjobban örülök, hogy a korábban Az akció mesterei sorozatban csak beharangozott és gyorsan el is felejtett A kard mestere 1-2 hamarosan megjelenik végre. (Ne feledjétek: a Szellemharcosok 3. is kapható szeptember végétől!) A harmadik részről egyelőre nem tudok semmit, de gondolom, azt sem hagyják most már parlagon heverni. A borítók elég összecsapottnak tűnnek, ezért nem csodálkoznék, ha sokan emiatt nem vásárolnák meg a filmeket. Pedig tök jó wuxiákról van szó, a második rész hatalmas kedvenc, nem tudom, hányszor láttam már életemben, de sokszor, az biztos. Jet Li neve azért bizonyára megteszi majd a hatását, és ha már ez a helyzet, az első részről sem lenne ildomos elfelejtkezni. A kiadónak meg a harmadik részről, amelyben az isteni Brigitte Lin mellett a cuki Joey Wang is szerepet kapott. [Update: Bár a neten magáról a dvd-ről nem találtam semmi hírt, ma (2009. jan. 13.) a szegedi Media Marktban megtaláltam a A kard mestere 3-at, szóval a Best Hollywood ezt is kiadta.]

 



 

A Black Mirrornál valaki(k) egészen biztosan a kardcsörömpölés megszállottja(i) – szűrhetjük le a kiadó újdonságait szemlélve: Öld meg a sógunt – A sógun nindzsái, Öld meg a sógunt – A sógun szamurájai, A sógun árnyéka, Ígéret – Promise, Gyilkos tó legendája, Bichunmoo, Arahan, Death Trance. Szusszanok egyet. Oké. Az újabb filmek 2 DVD-s kiadást kapnak, a régi japán klasszikusok 1 DVD-sek lesznek, és így nyilván olcsóbbak is a többinél. A „sógunos” filmek nálam biztos vételnek számítanak, és talán a Bichunmoo is, bár erről még nem döntöttem. A maradék Shaw Brothers-filmek (Clan of the White Lotus, Heroes of the East, The Avenging Eagle) idén már nem jelennek meg (Ó, Istenem, MIÉRT?), ezért nekünk, akik Shaw-val kelnek és fekszenek, türelmesnek kell lennünk. 2009, feleim, 2009. A fórumon beígért Szamuráj reinkarnáció sem várható idén, nem tudom, mi a helyzet ezzel a filmmel. Az anime rajongók nyilván már értesültek arról, hogy a kiadó és az AnimeStars magazin közösen jelentetnek meg a jövőben animéket, az első ezek közül a Kai Doh Maru című lesz. A film DVD-melléklet formájában és külön is kapható lesz. A Black Mirror továbbra is a kedvenc kiadóim egyike!

 















 

Közben a Cinetel sem szünetel: tőlük A bosszú című nagysikerű koreai film, Miike borzongatós-fosatós Meghallgatása és a Love and Honor című szamurájfilm érkezik. A Meghallgatás DVD-kiadásáról bővebben itt olvashattok. Állítólag a másik két film is minőségi darab, szinte csak jókat olvastam róluk, szóval majd meglátjuk, beleférnek-e az idei költségvetésembe, a Meghallgatás viszont tutira azonnal megvevős, mivel abszolút numero uno Miike-film. Kiri-kiri-kiri!

 





 

Hideo Nakata újabb J-horror támadása, a Kísértetjárás egy napon jelent meg a Vigyázat (már megint) nyomozunk! című régi Jackie Chan-opusszal, mindkettő olcsón, 990-ért hazavihető.

 



 

Mi maradt még? Ja, igen! Chan-wook Park bosszútrilógiája külön-külön is kapható olcsóért, és a két Battle Royale-film egy „Vérdoboz”-ra keresztelt díszkiadás formájában is megvásárolható lesz, valamint egy 5 DVD-t tartalmazó „A harcművészet mesterei gyűjtemény” is érkezik, benne Bruce Lee és Jackie Chan filmjeivel. Bruce Lee-től A nagyfőnök és a Halálos játszma külön is kapható, nemrég jelentek meg, vegyétek, vigyétek, mert Bruce Lee-ből sosem elég. Azt hiszem, ennyi. A fentebb felsorolt filmek közül kigyűjtöttem azokat, amelyekről már írtunk, csak kattintsatok a linkre, és már előttetek is terem az ismertető. Legyetek jók, és költsétek a pénzetek ázsiai filmekre! Illetve… majd a Jézuska, ugyebár. :)

 

 






Arahan (Arahan)

http://www.azsiafilm.hu/index.php/Ismertetok-Korea/Arahan-Arahan-jangpung-daejakjeon-2004.html

 

Battle Royale (Battle Royale)

http://www.azsiafilm.hu/index.php/Ismertetok-Japan/Battle-Royale-Batoru-rowaiaru-2000.html

 

Battle Royale 2 – A megtorlás (Battle Royale II: Requiem)

http://www.azsiafilm.hu/index.php/Ismertetok-Japan/Battle-Royale-2-Requiem-Batoru-rowaiaru-II-Chinkonka-2003.html

 

Bichunmoo (Bichunmoo)

http://www.azsiafilm.hu/index.php/Ismertetok-Korea/Bichunmoo-Out-Live-2000.html

 

A bosszú (A Bittersweet Life):

http://www.azsiafilm.hu/index.php/Ismertetok-Korea/A-bittersweet-life-Dalkomhan-insaeng-2005.html

 

Death Trance (Death Trance)

http://www.azsiafilm.hu/index.php/Ismertetok-Japan/Death-Trance-2005.html

 

Ígéret (The Promise)

http://www.azsiafilm.hu/index.php/Ismertetok-Kina/The-Promise-2005.html

 

A kard mestere (Swordsman)

http://www.azsiafilm.hu/index.php/Ismertetok-Hongkong/Swordsman-Xiao-ao-jiang-hu-1990.html

 

A lázadás (The Rebel)

http://www.azsiafilm.hu/index.php/Ismertetok-Egyeb/The-Rebel-2007.html

 

Love and Honor (Love and Honor)

http://www.azsiafilm.hu/index.php/Ismertetok-Japan/Love-and-Honor-2006.html

 

Meghallgatás (Audition)

http://www.azsiafilm.hu/index.php/Ismertetok-Japan/Audition-1999.html

 

Öld meg a sógunt: A sógun szamurájai (The Yagyu Conspiracy aka. The Shogun’s Samurai)

http://www.azsiafilm.hu/index.php/Ismertetok-Japan/The-Yagyu-Conspiracy-Yagyu-ichizoku-no-inbo-1978.html

 

Thai Box vs. K-1 (FB: Fighting Beat)

http://www.azsiafilm.hu/index.php/Ismertetok-Thaifold/Fighting-Beat-2007.html

 

Szellemharcosok III (A Chinese Ghost Story III)

http://www.azsiafilm.hu/index.php/Ismertetok-Hongkong/A-Chinese-Ghost-Story-III-Sinnui-yauwan-III-Do-do-do-1991.html

1 komment

Címkék: dvd klasszikus fantasy wuxia jackie chan kung fu nindzsa akciófilm muay thai hongkongi film japán film harcművészeti film horrorfilm magyar felirat black mirror csambara koreai film thaiföldi film vietnámi film történelmi eposz


A bejegyzés trackback címe:

https://yakuza-filmes-pagodaja.blog.hu/api/trackback/id/tr18783544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yakuza · http://yakuza-filmes-pagodaja.blog.hu 2009.01.13. 22:41:01

Plusz (jó) hírrel frissítettem a bejegyzést.
süti beállítások módosítása