HTML

Yakuza Filmes Pagodája

Yakuza filmeket ismertet. Majd igyekszem sok területet érinteni, de előre szólok, hogy gyógyíthatatlan ázsiai filmes-, azon belül is Hongkong-orientáltságban szenvedek, hogy a harcművészeti filmek iránt érzett gyermeki rajongásomról ne is beszéljek. Ezúttal a nomen tehát nem feszt omen.

Címkék

akciófilm (26) állatos horrorfilm (2) amerikai film (6) amerikai tévésorozat (4) angol film (2) animációs film (3) anime (3) betty loh tih (2) black mirror (9) bosszúfilm (4) brigitte lin (2) cat iii (3) cetin inanc (5) chang cheh (9) ching siu tung (2) chin man kei (2) chor yuen (2) chow yun fat (2) csambara (4) cüneyt arkin (5) david chiang (3) disztópia (5) dokumentumfilm (2) dokumentum sorozat (4) donnie yen (2) dráma (6) dvd (11) eddy ko (2) életrajzi film (2) epizód ajánló (2) exploitation film (3) fantasy (9) fanvideo (7) felhívás hazai vetítésre (3) filmajánló (9) filmismertető (48) fülöp szigeteki film (2) fu sheng (2) golden harvest (6) harcművészeti film (32) heroic bloodshed (2) hír (38) hongkongi film (51) horrorfilm (10) hur jin ho (4) indiai film (2) indonéz film (2) jackie chan (3) jacky wu jing (2) japán film (11) jet li (4) jimmy wang yu (5) john woo (2) kalandfilm (9) kanadai film (2) karate (2) kara hui (2) kínai film (5) klasszikus (14) koreai film (8) koreai tévésorozat (2) kultfilm (2) kung fu (40) ku feng (5) lo meng (2) magyar felirat (30) malajziai film (2) melodráma (9) muay thai (11) nindzsa (11) norman chu (4) olasz film (2) posztapokaliptikus film (7) sci fi (7) sexploitation (5) shaolin (7) shaw brothers (26) sportfilm (3) szamuráj (6) szamurájfilm (2) szex a levegőben (2) szörnyfilm (2) tévésorozatos ismertető (4) thaiföldi film (9) tien feng (4) ti lung (4) török film (6) trashfilm (12) tsui hark (5) twilight zone (2) újévi köszöntő (2) vígjáték (4) wire fu (10) wong jing (2) wuxia (23) zombi (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.09.14. 21:10 Yakuza

Néhány ütős film ütős előzetese

Összeszedtem egy csokorra való előzetest a soron következő távol-keleti harcművészeti illetőségű filmekből. Jópár akciódús mozi várható ázsiai barátainktól, némelyek esetében azért vannak kétségeim... de ítéljetek inkább Ti!


Nyugi, fiúk! Az erősítés már úton van!

 

Coweb (2008)

Xin-Xin Xiong (Once Upon a Time in China 3-4-5 Clubfoot-ja, The Blade című Hark-mestermű) rendezői debütálása a thaiföldi Chocolate-ot idézheti az emlékezetünkbe. A főszereplő csaj, Jiang Lu-xia állítólag 7 éves kora óta nyomja a kung-fu-t, és hát nem  egy csúnya teremtés, sőt. Előre kérném viszont, hogy a melodrámától kíméljenek meg  (a la Chocolate és Fatal Contact), ha lehet. Vagy csak nagyon kicsiben, és azt még tolerálom. Angol nyelvű cikk a Kung Fu Cinema-n.


Coweb teaser

The Divine Weapon (2008)

Dél-koreai epikus-csatázós film, láthatóan szántak rá pénzmagot bőven. Mivel nem vagyok otthon a dél-koreai moziban, nem tudok sokat hozzáfűzni a látottakhoz. Még akár jó film is kerekedhet belőle, de azért nem kapnék két kézzel utána. (Inkább már Red Cliff Part II.)


TDW előzetes

Geisha vs Ninja (2008)

Gou Ohara (Death Trance, Oneechanbara: The Movie akciókoregráfusa) filmje elég trashes beütésűnek tűnik, de persze ez nem baj. Nem érzem benne az átütő erőt: én egy közepes filmet várok, de azért várólistás. Ha viszont Shinobi-szerű vegytiszta unalom lesz a végeredmény, inkább nem leszek rá kíváncsi. Kicsit bővebben angolul itt olvashattok róla.


GvsN előzetes

Kinta 1881 (2008)

Úgy látszik, Malajzia is ki szeretné venni a részét a gyepálós filmek felpezsdülni látszó piacából. Állítólag ez lesz az első maláj harcművészeti film, márcsak ezért is kötelező lesz megnézni. Nyilván nagyon meg akarják mutatni a tutit, az igényes kivitelezés, a történelmi háttér és a realista hozzáállás egyelőre megvett engem. A fiúk kemények, azért remélem, némi színészkedést is látunk majd tőlük.  De mi ez a borzasztó zene??? Angolul itt.


Kinta 1881 előzetes

Painted Skin (2008)

Már most látszik, hogy ez a film elég nagy bugyutaság lesz. Kiábrándító egy tréler, jól lelohasztott. Sebaj, Donnie, a Yip Man-t várjuk úgyis tőled!


Painted Skin előzetes

Wushu (2008)

Antony Szeto filmje mindenképp érdekes lesz a beigért fiatal wushu-tehetségek miatt: ráfér Hongkongra a friss vér, ez nem is vitás. Jó bunyókat várok, biztos élmény lesz látni a fiatalokat, hogy mire képesek a natúr rendvágás terén, aztán ha valamelyikük befut, úgyis bedrótozzák majd idővel. Szorítok a produkciónak, mivel jól láthatóan nem siettek meglökni zsével a filmet a pénzemberek. Bizonyítani kell!


Wushu előzetes

Még egy fontos hír így a végére: úgy tűnik, Tony Jaa összeszedte végre magát, így az Ong bak 2 befejező munkálataira visszatért. Egyébként Tony helyett mentora, Panna Rittikrai (Born to Fight) vezényli majd le a filmből hátralévő részeket. Személy szerint én ezt a filmet várom a legjobban.

Szólj hozzá!

Címkék: hír fantasy wuxia kung fu nindzsa kalandfilm akciófilm muay thai hongkongi film japán film harcművészeti film wire fu koreai film trashfilm malajziai film


A bejegyzés trackback címe:

https://yakuza-filmes-pagodaja.blog.hu/api/trackback/id/tr38663513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása