HTML

Yakuza Filmes Pagodája

Yakuza filmeket ismertet. Majd igyekszem sok területet érinteni, de előre szólok, hogy gyógyíthatatlan ázsiai filmes-, azon belül is Hongkong-orientáltságban szenvedek, hogy a harcművészeti filmek iránt érzett gyermeki rajongásomról ne is beszéljek. Ezúttal a nomen tehát nem feszt omen.

Címkék

akciófilm (26) állatos horrorfilm (2) amerikai film (6) amerikai tévésorozat (4) angol film (2) animációs film (3) anime (3) betty loh tih (2) black mirror (9) bosszúfilm (4) brigitte lin (2) cat iii (3) cetin inanc (5) chang cheh (9) ching siu tung (2) chin man kei (2) chor yuen (2) chow yun fat (2) csambara (4) cüneyt arkin (5) david chiang (3) disztópia (5) dokumentumfilm (2) dokumentum sorozat (4) donnie yen (2) dráma (6) dvd (11) eddy ko (2) életrajzi film (2) epizód ajánló (2) exploitation film (3) fantasy (9) fanvideo (7) felhívás hazai vetítésre (3) filmajánló (9) filmismertető (48) fülöp szigeteki film (2) fu sheng (2) golden harvest (6) harcművészeti film (32) heroic bloodshed (2) hír (38) hongkongi film (51) horrorfilm (10) hur jin ho (4) indiai film (2) indonéz film (2) jackie chan (3) jacky wu jing (2) japán film (11) jet li (4) jimmy wang yu (5) john woo (2) kalandfilm (9) kanadai film (2) karate (2) kara hui (2) kínai film (5) klasszikus (14) koreai film (8) koreai tévésorozat (2) kultfilm (2) kung fu (40) ku feng (5) lo meng (2) magyar felirat (30) malajziai film (2) melodráma (9) muay thai (11) nindzsa (11) norman chu (4) olasz film (2) posztapokaliptikus film (7) sci fi (7) sexploitation (5) shaolin (7) shaw brothers (26) sportfilm (3) szamuráj (6) szamurájfilm (2) szex a levegőben (2) szörnyfilm (2) tévésorozatos ismertető (4) thaiföldi film (9) tien feng (4) ti lung (4) török film (6) trashfilm (12) tsui hark (5) twilight zone (2) újévi köszöntő (2) vígjáték (4) wire fu (10) wong jing (2) wuxia (23) zombi (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.04.13. 10:47 Yakuza

Death Warrior (Ölüm savascisi, 1984)

CÜNEYT ARKIN FILMJEI


Műfaj: misztikus-nindzsás akciófilm

Rendező: Cetin Inanc & Cüneyt Arkin
Producer: Cüneyt Arkin
Gyártó: Birinci Ticaretim

73 perces török trashfilm
IMDb-s adatlap

hazai kiadás: nincs
magyar felirat: nincs


Cüneyt gyanakvó tekintete

Nyílt terepen gyakorlatot tartó nindzsák karatéznak. Cüneyt Arkin a tengerparton sütteti a hasát egy szőke macával, romantika, miegymás, majd Cüneyt hosszas verekedése egy nindzsával egy lakótelep közelében. Egy nindzsa egy házban leszámol egy bajszos fickóval. A nindzsák továbbra is gyakorlatoznak, a főnindzsa demonstrál: nagyon erős a fószer, ködfüggöny lengi be, mert misztikus nindzsa. „Terepmotor-bajnokság” zajlik, a végeredmény azonban soha nem fog kiderülni: máris ugrunk a következő történésbe. Egy nindzsa  megint leszámol valami bajszos fickóval. Emberek beszélgetnek, valószínűleg zsaruk lehetnek, de kit érdekel, hisz akciót akarunk! Egy hipergyors iramban növő szőlőnövény (?) megtámad egy testőrt, rácsavarodik és megöli. Végre valami jó! Egy piros ruhás nő menekül az erdőben, Cüneyt pedig megmenti. Megint motoroznak valakik valahol. Egy hullaházban egy nagyon gyatrán kinéző, szőrös mancsú élőhalott elkezd molesztálni valakit: az elmaradhatatlan Hüseyin Peyda megsérül, Cüneyt erre begurul. Két ürge karatézik a semmi közepén: mint a motoros fickók esetében, sosem fogjuk megtudni, hogy kik ők, és hogyan keveredtek ide… Jelenetek az Ölüm savascisi-ból, egy frenetikus török akciófilmből, igazából a legrosszabb filmből, amihez eddigi életem során szerencsém volt. Cetin Inanc és Cüneyt Arkin közreműködésének egyik legrohadtabb, de legémelyítőbb ízű gyömölcsét ajánlom most Nektek.


Felirat nélkül is bátran merem állítani, hogy ez a film abszolút nem szól semmi értelmesről, így az ismertető tartalmi „belekapás”-részét nyugodt szívvel átugrom. A 73 perc alatt látottak egyszerűen összefoglalhatatlanok: egyik minősíthetetlen jelenetből rohanunk a másik csapnivalóba, nullához közelítő koncepció, ami segítene eligazodni ebben a kavalkádban. De szinte tényleg semmi. Cüneyt Arkin hajszíne, ha megfigyeljük, láthatjuk, hogy állandóan változik; az egyik akcióban még alig vegyül pár ősz hajszál dús hajkoronájába, a következő akcióban pedig már szinte csak azok ékesítik a török Delon feje búbját. Ezzel együtt – természetesen - az öltözéke sem egységes. Ezek alapján valószínűsítem, hogy össze-vissza vagdostak ki részeket több filmjéből, és azt gyúrták össze egy ilyen… izébe. A több film itt nem kettőt, hármat jelent, hanem tényleg többet. Amit láthatunk, az valami eszméletlenül eklektikus egy moslék, a Zombie vs. Ninja ehhez képest maga a tökéletes Hitchcock-i megszerkesztettségű Magnum Opus. Forgatókönyv: wattafuckisdat? A film szinte csak egymásra halmozott akciójelenetek összessége, tehát elég sokan meghalnak, a legtöbben ráadásul iszonyú béna haláltusát eljátszva, ami mindig nagyon vicces.


Ebben a filmben ilyen egy nindzsa


Talán ez meg egy zombi-nindzsa

Cüneyt mozdulatai, judós megmozdulásai, trambulinos ugrásai, perdülései a levegőben, meg persze a harc közbeni pofavágásai szolgáltatják a legtöbb élvezetet. Kegyetlen ez a fickó. Még mindig rejtély számomra, hogy képes egyszerre a nevetségesség és a hideg profizmus határán egyensúlyozni, ha az akciókra kerül a sor. Ha meg éppen nem akciózik, akkor néz. Néz, mint valami Delon, vagy Brando, de a végeredmény mégis hamisítatlan Cüneyt-tekintet lesz. Olyan Cüneyt-es, tudjátok, na. Akkor a muzsikáról is pár szó. Jó helyekről lopkodtak ismét a törökök, csak kár, hogy a megfelelő helyeken történő alkalmazásról lilaködnyi fingjuk se volt az alkotóknak. Igen, ezúttal sem. Igaz, olyan, hogy megfelelő hely, ebben a filmben nem nagyon van. John Carpenter Menekülés New Yorkból című filmjének zenéi szolgáltatják a talp alá valót, de a Rambo zenei témája is feltűnik, meg még pár másik filmből is átvettek emlékezetes dallamokat. Legalább az ízlésük rendben volt ezen a téren.



Kardjával hatástalanította
a feléje repülő nyílvesszőket



Főgenyó satuban

Mit mondhatnék még: az Ölüm savascisi rém szórakoztató film, éppen a nézhetetlensége miatt tudom ajánlani mindenkinek, bármilyen furcsán is hangzik ez így, ugyanis a rengeteg értetlenséget szülő jelenetek egy idő után gerjesztik a rákövetkezőket, aminek, ha nagy társaságban nézi az ember, akkora csorda-röhögések lehetnek a következményei, amelyek felüdítik a szellemet. Végeredményben sokkal egészségesebbnek érezzük magunkat, mint a film megtekintése előtt, ezt tapasztalatból mondom: méregerős gondűző. Imádom!!!



Cüneyt filmvégi harca a főnindzsával

2 komment

Címkék: zombi nindzsa akciófilm török film cüneyt arkin trashfilm cetin inanc filmismertető


A bejegyzés trackback címe:

https://yakuza-filmes-pagodaja.blog.hu/api/trackback/id/tr72423434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CATERPILLAR 2008.05.02. 12:29:01

Cüneyt Arkin a Trash/BadMovie műfaj koronázatlan királya!! Turkish Rulez!! :))) Yakuza , várjuk a hasonlóan szinvonalas ismertetőket!!Big THX:)

Yakuza · http://yakuza-filmes-pagodaja.blog.hu 2008.05.04. 13:23:16

Hohó! Lesz itt még Cüneyt, bizony ám!
süti beállítások módosítása