HTML

Yakuza Filmes Pagodája

Yakuza filmeket ismertet. Majd igyekszem sok területet érinteni, de előre szólok, hogy gyógyíthatatlan ázsiai filmes-, azon belül is Hongkong-orientáltságban szenvedek, hogy a harcművészeti filmek iránt érzett gyermeki rajongásomról ne is beszéljek. Ezúttal a nomen tehát nem feszt omen.

Címkék

akciófilm (26) állatos horrorfilm (2) amerikai film (6) amerikai tévésorozat (4) angol film (2) animációs film (3) anime (3) betty loh tih (2) black mirror (9) bosszúfilm (4) brigitte lin (2) cat iii (3) cetin inanc (5) chang cheh (9) ching siu tung (2) chin man kei (2) chor yuen (2) chow yun fat (2) csambara (4) cüneyt arkin (5) david chiang (3) disztópia (5) dokumentumfilm (2) dokumentum sorozat (4) donnie yen (2) dráma (6) dvd (11) eddy ko (2) életrajzi film (2) epizód ajánló (2) exploitation film (3) fantasy (9) fanvideo (7) felhívás hazai vetítésre (3) filmajánló (9) filmismertető (48) fülöp szigeteki film (2) fu sheng (2) golden harvest (6) harcművészeti film (32) heroic bloodshed (2) hír (38) hongkongi film (51) horrorfilm (10) hur jin ho (4) indiai film (2) indonéz film (2) jackie chan (3) jacky wu jing (2) japán film (11) jet li (4) jimmy wang yu (5) john woo (2) kalandfilm (9) kanadai film (2) karate (2) kara hui (2) kínai film (5) klasszikus (14) koreai film (8) koreai tévésorozat (2) kultfilm (2) kung fu (40) ku feng (5) lo meng (2) magyar felirat (30) malajziai film (2) melodráma (9) muay thai (11) nindzsa (11) norman chu (4) olasz film (2) posztapokaliptikus film (7) sci fi (7) sexploitation (5) shaolin (7) shaw brothers (26) sportfilm (3) szamuráj (6) szamurájfilm (2) szex a levegőben (2) szörnyfilm (2) tévésorozatos ismertető (4) thaiföldi film (9) tien feng (4) ti lung (4) török film (6) trashfilm (12) tsui hark (5) twilight zone (2) újévi köszöntő (2) vígjáték (4) wire fu (10) wong jing (2) wuxia (23) zombi (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Naptár

február 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

2010.11.11. 08:01 Yakuza

Monstry - Tömény zs-kategória a továrisoktól

Mindig jókat mosolygok, amikor 'normális' filmes ízlésű embereket arról hallok hadoválni, hogy nemrég láttak egy olyan filmet, ami kimeríti a zs-kategória fogalmát. Többnyire persze valamilyen plázaképes termékről van szó, amit, legyen bármennyire rossz a szóbanforgó film, össze sem lehet hasonlítani egy olyan alkotással, amiket a minap néztem két barátom jóvoltából. Én is bírom a trasht, bár közel sem olyan mennyiségben, mint ők, de azt hiszem, én sem panaszkodhatok. Apropó, ideje lenne már valami jó filmről is írnom... Na lényeg a lényeg, hogy egy közös barátunknál összejöttünk és megnéztünk pár filmet. Az egyik egy Rambo-klón volt, a hírhedt Deadly Prey (1987), jókat nevedgéltünk rajta, mert tényleg elég gagyi akciófilm. Plendil barátom egy orosz állatos sci-fi-horrorral sokkolt minket, a Monstry-val (1993). Na ez a film aztán abszolút zs-kategóriás, minden téren bődületesen rossz, de akadt benne azért élvezeti faktor. A híres és kiváló trashnek elkönyvelhető Troma-film, a The Toxic Avenger (1984) is becsúszott. Apropó, mi ez a baromság, hogy remakelni akarják? Az agyamat eldobom... Hogy viszonylag épek maradjunk, néztünk Woody Allen-filmet is, én vittem Kim Ki-dukot, meg egy Stuart Gordon rendezte, fogjuk rá, művészfilmet. Beszúrok 3 videót a trashfilmekből, sosem árt egy kis művelődés ezen a területen. (Először csak a Monstry-ról terveztem, hogy írok, de úgy gondoltam, ha már lúd, legyen kövér.)

Szólj hozzá!

Címkék: sci fi orosz film filmajánló akciófilm amerikai film horrorfilm bosszúfilm trashfilm szörnyfilm állatos horrorfilm


2010.11.08. 10:30 Yakuza

Rats aka. Deadly Eyes (1982)

Műfaj: (patkányos) horrorfilm

 

Rendező: Robert Clouse
James Herbert regényéből

84 perces kanadai film
IMDb-s adatlap
 

hazai kiadás: nincs
magyar felirat: nincs


 

Most egy olyan filmről írok, ami számomra nosztalgikus értékkel bír. Jó ideje foglalkoztatott már a gondolat, hogy célirányosan levadászom gyermekkorom emlékezetes filmjeit, amiket felnőtt(ebb) fejjel még nem sikerült látnom. Történt nemrég, hogy innen a negyedikről lementem futni, és útközben két (!) elég jól táplált patkány tetemébe is sikerült majdnem szó szerint belebotlanom. Gondoltam, az, hogy ilyen rövid intervallumon belül két megpusztult rágcsálót is az utamba vetett a sors, minden bizonnyal nem lehet a véletlen műve, ezért elkezdtem ezen a rejtélyes eseten meditálni, hogy vajon üzenet értékkel bír-e a dolog. Sokat nem kellett törnöm a fejemet, hiszem minden jel arra utalt, hogy fel kell kutatnom azt a filmet, amely, ahogy emlékszem, a legkorábbi horrorfilmes élményemet jelentette a VHS-uralta korszakban. Egy patkányos horrort!

1 komment

Címkék: golden harvest filmismertető kanadai film állatos horrorfilm patkányos horrorfilm


2010.11.08. 07:01 Yakuza

Ez, az, amaz


 

Egy hosszabb kihagyás után jelentkezek ismét. Nincs szándékomban feladni a blogolást, de könnyen elképzelhető, hogy a jövőben is lesznek majd hosszabb-rövidebb kihagyásaim. Mindenesetre most megosztok pár dolgot veletek, még mielőtt az új ismertető hamarosan elérhetővé válik: egy rövidke élménybeszámolót egy horroros filmmaratonról és néhány újabb magyar nyelvű fansubról, filmismertetőről is hírt adok.

Szólj hozzá!

Címkék: hír wuxia shaw brothers kultfilm akciófilm golden harvest hongkongi film jimmy wang yu horrorfilm magyar felirat bosszúfilm trashfilm exploitation film ausztrál hongkongi koprodukció mexikói film


2010.06.18. 07:59 Yakuza

Epizódajánló - Gyilkos Dzsungel TRIPLE FEATURE!


 

A szándékosan exploitation-ösre vett cím egy tévés misztikus/sci-fi antológia három epizódjának ajánlóját takarja. Már egy ideje szokásommá vált, hogy egyre növekvő sci-fi éhségemet olyan legendás tévésorozatok epizódjaival is csillapítsam, mint amilyen a '60-as években futott Alkonyzóna (The Twilight Zone) és a szintén '60-as évekbeli Végtelen határok (The Outer Limits), a '80-as évekbeli Alkonyzóna (The [New] Twilight Zone), vagy éppen a spekulatív irodalom egyik legjelentősebb 20. századi alakjának nevével fémjelzett Ray Bradbury színháza (The Ray Bradbury Theater, 1985-1992). Mivel úgy kb. 20-25 perces történetekből állnak ezek a sorozatok (nem mind) és az egyes epizódok, ugye, nem függenek össze egymással, nagyon is alkalmasak arra, hogy egy kiadós esti filmnézés fel- és/vagy levezetőjeként szolgáljanak. Előre figyelmeztetek viszont mindenkit; könnyen előfordulhat, hogy a hasraütés szerűen kiválasztott részt aztán további részek követik, mivel remek hangulatú sorozatokról van itt szó, kérem szépen! Az pedig külön öröm, amikor egy olyan epizódba botlik az ember, aminek a történetéhez írott formában is szerencséje volt (ez szerencsére gyakran megeshet). Én pl. nemrég az egyik ismerősömtől elcsakliztam egy kiselejtezésre ítéltetett, egyébként pedig zseniális novellákat tartalmazó sci-fi antológiát, a Szívélyes Fahrenheit-et, amit Asimov válogatott össze az 1954-es év terméséből, és rettentő mód megörültem, amikor azt láttam, hogy az egyik legjobb (és egyben leghidegrázósabb) novellát, Tom Godwin Rideg egyenletekét (The Cold Equations) is adaptálták a '80-as évekbeli Alkonyzónában. De térjünk csak vissza jelen bejegyzésem tárgyára, három olyan epizódra a Bradbury-s szériából, amiknek a történetét maga az író jegyzi, és amelyekben az ember mellett a Természet Anya is kimutatja a foga fehérjét. Kezdjük a legpozitívabb kicsengésűvel és fokozatosan darkuljunk be, oké?
 

Szólj hozzá!

Címkék: időutazás twilight zone sci fi ray bradbury disztópia tévésorozatos ismertető epizód ajánló the ray bradbury theater


2010.06.14. 08:29 Yakuza

Filmajánló - Brave New World (1980)


 

Az ismerőseim tudják rólam, hogy az egyik kedvenc könyvem Aldous Huxley Szép új világa (Brave New World). Érdekes módon ennek a klasszikus sci-fi történetnek eleddig csak két mozgóképes feldolgozása született, azok is tévés produkciók. Nemrég volt szerencsém az 1980-as 3 órás változathoz, és mivel nem különösebben sok helyen említik meg ezt a szerintem nagyszerű szöveghű feldolgozást, ezúton szeretném a figyelmébe ajánlani sci-fi rajongó olvasóimnak. A film ingyenesen letölthető a huxley.net-ről. A videó minősége sajnos nem túl jó, de azért simán nézhető. Egyben megtekinthető a Google videón is, valamint 18 részletben fent van a YouTube-on is, mindkét opciót belinkeltem a "tovább" után. Jó mozizást!

Szólj hozzá!

Címkék: amerikai sci fi filmajánló disztópia filmletöltés tévéfilm


2010.06.12. 17:39 Yakuza

Shaw Brothers Klasszikusok!

Egy kizárólag Shaw Brothers-filmekkel foglalkozó magyar nyelvű blogra bukkantam a minap. Leginkább a harcművészeti filmjeikre fókuszál ScareCrow, menjetek és olvassátok! (Természetesen a rövid ismertetőket pár nap alatt belinkelem a Nagy Shaw Brothers-információkosárba is.) Aki pedig érez magában elég elhivatottságot és van is rá ideje, az angol nyelvű feliratok magyarításába is beszállhat.

http://shawbrothersmovies.blogspot.com/

Szólj hozzá!

Címkék: hír blogajánló shaw brothers hongkongi film harcművészeti film


2010.05.27. 20:59 Yakuza

Filmajánló - Island of Lost Souls (1932)

 
A mi Bélánk sajnos nem került a képre :(

Mint azt bizonyára észrevettétek, mostanában elmaradtak a frissítések a blogon, sajnos egyéb jellegű ténykedéssel voltam elfoglalva az utóbbi időben. Amíg nem írok valami új ismertetőt, addig szeretném a figyelmetekbe ajánlani H.G. Wells Dr. Moreau szigete című könyvének első filmváltozatát, amelyre most bukkantam a YouTube-on. Ma sikerült bezsákolnom a '77-es és a '97-es változatok itthon kiadott DVD-it, és mivel ehhez a korai adaptációhoz még nem volt szerencsém, rákerestem és tádám! Úgy olvastam, hogy DVD-n még sehol nem adták ki, úgyhogy elég ritkaságszámba megy, éppen ideje lenne már valakinek megjelentetni. A '77-es változatról egy magyar blogger írása itt. A linkek a szeletekhez a "tovább" után találhatók.

Szólj hozzá!

Címkék: klasszikus sci fi kalandfilm filmajánló amerikai film melodráma horrorfilm


2010.04.21. 07:30 Yakuza

Ölüme son adim magyar felirat

Az Ölüme son adim általam magyarosított feliratát az alábbi linkről szedhetitek le:
http://rghost.net/1430451, valamint természetesen a feliratom 1-2 nap múlva felkerül a SuperSubtitles-re is, illetve azt hiszem, az egyik barátom már feltette a cinemageddonra is.
Ha érdekel titeket a film az alapján, amit összehordtam róla, és még nincs meg nektek, keressetek meg egy maillel és dobom nektek a linkeket, ahonnan le tudjátok kapni. A cím, amire írhattok: vampeero@freemail.hu. A felirat amúgy egész érthetőre sikerült, csak pár helyen volt értelmetlen az angol felirat, vagy én nem tudtam értelmezni helyesen.
 

1 komment

Címkék: vígjáték akciófilm magyar felirat török film cüneyt arkin trashfilm cetin inanc


2010.04.21. 07:25 Yakuza

Ölüme son adim (1983)

Műfaj: akciófilm
 
 

Rendező: Cetin Inanc
Producer: Mehmet Karahafiz
Gyártó: Anit Film

77 perces török film
IMDb-s adatlap


hazai kiadás: nincs

magyar felirat: van (én fordítottam)

 

Az Ölüme son adimot úgy mutatta be nekem az egyik haverom, hogy ez a film a Vahsi kan 2, vagyis Cüneyt Arkin török Rambójának második része. És valóban, az Ölüme akár ezt a címet is kaphatta volna, mivel a helyszínek nagyjából ugyanazok a két filmben, Cüneyt mellett pedig ismét Török Amália feszít, csak immár harcedzett amazonként, aki néha úgy markolja a gépfegyvert, mintha az élete függene tőle. A duó ezúttal egy harmadik taggal bővült, az általam csak török Lee van Cleefnek elnevezett csávóval. Róla nem tudok sokat mondani, olyan Lee van Cleef feje van, csak némi alkeszos beütéssel megdobva a látványt, és láthatóan jó haverok Cüneyttel, aki, szokásához híven, gyanúsan több érzelmi töltéssel bíró nézést ereszt meg a férfi irányába, mint a nők felé. A történetet megpróbálom egy mondatban összefoglalni. Szerintem menni fog.


Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték akciófilm magyar felirat török film cüneyt arkin trashfilm cetin inanc filmismertető


2010.04.21. 07:01 Yakuza

Két új Shaw Brothers-ismertető és egy magyar felirat

Az Ázsiafilmen 2 új SB-filmről született ismertető, gondoltam, jó ha tudtok róla, ha már én nem nagyon aktivizálom magamat mostanában ezen a téren. A The Deadly Breaking Sword és a The Kung Fu Instructor is Sun Chung rendezése, mindkettőt csak ajánlani tudom nektek. Az előbbihez már elérhető a magyar fansub. Ismét nagy köszönet jár oldfannak! Előzetesek a "tovább" után.

1 komment

Címkék: hír wuxia shaw brothers kung fu hongkongi film harcművészeti film magyar felirat ti lung fu sheng ku feng sun chung