HTML

Yakuza Filmes Pagodája

Yakuza filmeket ismertet. Majd igyekszem sok területet érinteni, de előre szólok, hogy gyógyíthatatlan ázsiai filmes-, azon belül is Hongkong-orientáltságban szenvedek, hogy a harcművészeti filmek iránt érzett gyermeki rajongásomról ne is beszéljek. Ezúttal a nomen tehát nem feszt omen.

Címkék

akciófilm (26) állatos horrorfilm (2) amerikai film (6) amerikai tévésorozat (4) angol film (2) animációs film (3) anime (3) betty loh tih (2) black mirror (9) bosszúfilm (4) brigitte lin (2) cat iii (3) cetin inanc (5) chang cheh (9) ching siu tung (2) chin man kei (2) chor yuen (2) chow yun fat (2) csambara (4) cüneyt arkin (5) david chiang (3) disztópia (5) dokumentumfilm (2) dokumentum sorozat (4) donnie yen (2) dráma (6) dvd (11) eddy ko (2) életrajzi film (2) epizód ajánló (2) exploitation film (3) fantasy (9) fanvideo (7) felhívás hazai vetítésre (3) filmajánló (9) filmismertető (48) fülöp szigeteki film (2) fu sheng (2) golden harvest (6) harcművészeti film (32) heroic bloodshed (2) hír (38) hongkongi film (51) horrorfilm (10) hur jin ho (4) indiai film (2) indonéz film (2) jackie chan (3) jacky wu jing (2) japán film (11) jet li (4) jimmy wang yu (5) john woo (2) kalandfilm (9) kanadai film (2) karate (2) kara hui (2) kínai film (5) klasszikus (14) koreai film (8) koreai tévésorozat (2) kultfilm (2) kung fu (40) ku feng (5) lo meng (2) magyar felirat (30) malajziai film (2) melodráma (9) muay thai (11) nindzsa (11) norman chu (4) olasz film (2) posztapokaliptikus film (7) sci fi (7) sexploitation (5) shaolin (7) shaw brothers (26) sportfilm (3) szamuráj (6) szamurájfilm (2) szex a levegőben (2) szörnyfilm (2) tévésorozatos ismertető (4) thaiföldi film (9) tien feng (4) ti lung (4) török film (6) trashfilm (12) tsui hark (5) twilight zone (2) újévi köszöntő (2) vígjáték (4) wire fu (10) wong jing (2) wuxia (23) zombi (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.12.17. 21:13 Yakuza

The Eternal Evil of Asia (Lam yeung sap dai che sui, 1995)

Műfaj: horror-vígjáték
 

Rendező: Chin Man-Kei
Producer: Lau Bo Yin
Gyártó: Art Tom Movie Productions stb.


89 perces hongkongi film
IMDb-s adatlap

hazai kiadás: nincs

magyar felirat: nincs
 

 
 

„Milyen jól hangzó cím, ez nyilván valami kellően elborult film lehet” – akinek valami ilyesmi jut először az eszébe a címet látva, valószínűleg nem fog csalódni. Hongkongi filmről lévén szó, a category III bűnös vidékén járunk, bizony. A fekete mágia praktikáinak bemutatása népszerű téma a hongkongi horrorfilmek világában Ho Meng Hua 1975-ös Black Magic-je óta, és a The Eternal Evil of Asia is e tőről fakad, csak éppen a gonosz varázslatok gyökerét ezúttal Thaiföldön kell keresnünk, ami pedig emlékezetünkbe idézhet egy másik Shaw Brothers-filmet, az 1981-es Bewitched-et, melyben szintén onnan jött a fekete nyavalya. Ennyi múltidézés elég is, lássuk, mit kínál a hármas kategóriában eléggé járatos Chin Man-Kei filmje. 
 

Bon (Chan Kwok-Bong) néhány barátjával Thaiföldre utazik lazítani. A barátok leginkább kurvázással töltik idejük nagy részét, Bon meg igyekszik hű maradni Hongkongban hagyott kedveséhez. A kínai turisták nagy szerencsétlenségükre összefutnak egy Laimi (Ben Ng) nevű thai boszorkánymesterrel, akivel eleinte egész jóban vannak, ám egy rosszul sikerült szerelmi kötésből kifolyólag Laimi nagyon berág rájuk. A boszorkánymester Hongkongba utazik, hogy egyenként levadássza Bont és a haverjait, két fekete mágia-gyakorlás között pedig még Bon nőjének, May-nek (Ellen Chan) a szexrabszolgává tételét is elhatározza, hogy teljes legyen a bosszúja. Egy hosszú flashback-ből majd megtudjátok, mire fel ez a nagy hűhó, lényeg a varázslós vendetta, és az, hogy hőseink miféle kiutat találnak a thai fickó leállítására. Ha találnak egyáltalán, és nem fogyatkoznak el előbb, amire egyébként komoly esély van.
 

 
Nem harap a bácsi!


Jet Li gonosz ikertestvére


Ő megtalálta a fényt az alagút végén
 

Aki még nem dagonyázott a cat III kínálta bűnös élvezetekben, érdemes ezzel a filmmel kezdenie a sort, ugyanis minden megvan benne, amiért szeretni vagy éppen szívből utálni lehet ezt a sajátos… vonulatot. Alacsony költségvetés, jó nők, gyakran bizarr szexjelenetek, gore, elfajzott humor, meg persze a tempó, amely miatt a logikán nem egyszer gázol át az efféle mocskosul szórakoztató tákolmány. Igaz, mivel elég misztikus a témája, nyugodtan meg is teheti. Az erőteljes kezdőjelenetet követően rögtön kiderül, fekszik-e nekünk az ilyesmi vagy sem, és még ezzel a húzós 10 perccel alig láttunk valamit. Ha, ne adj Isten, azt választjuk, hogy nem kérünk az ilyen alantas szórakozásból, lemaradunk egy villódzó neoncsövekkel felnyársalt szellem vicces megjelenéseiről, a péniszfejűvé varázsolt Elvis Tsui-ról (mekkora már!), egy nem akárhogy és akármiért szexualizáló thai boszorkánypárosról, vagy egy hirtelen felindulásból elkövetett öncsonkításról, stb. A végkifejlet pedig egész egyszerűen mindent visz; ha akarjuk szadistának, nevetségesen abszurdnak, vagy, Ellen Chan (nyelv)játékának köszönhetően, vérlázítóan erotikusnak is nevezhetjük, de az igazság az, hogy mindez egyszerre érvényes. Nagy tumultus az egész, úgy ahogy van, de éppen ettől lesz felejthetetlen.
 


Erre most mit kéne írnom?


Többesben

 
Egyem azt a finom kis ujjacskáit!
 

Az intenzív élményre a hányingerkeltő kameraszögek és –mozgások, az epilepsziaveszély-gyanús vágások még egy-két lapáttal rátesznek, de a képi történéseket, méginkább hangulatokat lekövető zenék is hozzáadnak a film over-the-top jellegéhez. Ugyan a remek felütést követően kell egy kis idő az események beindulásához, a továbbiakban egyre-másra érkeznek a cat III esszenciáját jelentő hatásvadász elemek, unatkozni tehát garantáltan nem fogunk. A színészek többsége rendesen odatette magát, hűek a film „szellemiség”-éhez, így az alakításokra sem lehet sok panaszunk. Az egykori Venom-kolosszus, Lo Meng is feltűnik egy kis szerepben mint taoista pap - ezt kénytelen voltam megjegyezni.
 


Egészségetekre!


A virtuóz orális örömszerzés királynője...


... Ellen Chan!
 

Mindezek után nem is írhatok mást: az extrém filmélmény hívei és a kísérletező kedvű bátrak próbálják be a The Eternal Evil of Asia-t, a többiek meg, ahogy gondolják. Én vevő voltam rá, és nagyon tetszett.
 

 

 

 


Részlet a filmből

https://www.youtube.com/watch?v=yDc5V5Qb2lQ
Az egyik hírhedt szexelős akció

2 komment

Címkék: hongkongi film horrorfilm cat iii lo meng filmismertető szex a levegőben chin man kei


A bejegyzés trackback címe:

https://yakuza-filmes-pagodaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8828752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása