HTML

Yakuza Filmes Pagodája

Yakuza filmeket ismertet. Majd igyekszem sok területet érinteni, de előre szólok, hogy gyógyíthatatlan ázsiai filmes-, azon belül is Hongkong-orientáltságban szenvedek, hogy a harcművészeti filmek iránt érzett gyermeki rajongásomról ne is beszéljek. Ezúttal a nomen tehát nem feszt omen.

Címkék

akciófilm (26) állatos horrorfilm (2) amerikai film (6) amerikai tévésorozat (4) angol film (2) animációs film (3) anime (3) betty loh tih (2) black mirror (9) bosszúfilm (4) brigitte lin (2) cat iii (3) cetin inanc (5) chang cheh (9) ching siu tung (2) chin man kei (2) chor yuen (2) chow yun fat (2) csambara (4) cüneyt arkin (5) david chiang (3) disztópia (5) dokumentumfilm (2) dokumentum sorozat (4) donnie yen (2) dráma (6) dvd (11) eddy ko (2) életrajzi film (2) epizód ajánló (2) exploitation film (3) fantasy (9) fanvideo (7) felhívás hazai vetítésre (3) filmajánló (9) filmismertető (48) fülöp szigeteki film (2) fu sheng (2) golden harvest (6) harcművészeti film (32) heroic bloodshed (2) hír (38) hongkongi film (51) horrorfilm (10) hur jin ho (4) indiai film (2) indonéz film (2) jackie chan (3) jacky wu jing (2) japán film (11) jet li (4) jimmy wang yu (5) john woo (2) kalandfilm (9) kanadai film (2) karate (2) kara hui (2) kínai film (5) klasszikus (14) koreai film (8) koreai tévésorozat (2) kultfilm (2) kung fu (40) ku feng (5) lo meng (2) magyar felirat (30) malajziai film (2) melodráma (9) muay thai (11) nindzsa (11) norman chu (4) olasz film (2) posztapokaliptikus film (7) sci fi (7) sexploitation (5) shaolin (7) shaw brothers (26) sportfilm (3) szamuráj (6) szamurájfilm (2) szex a levegőben (2) szörnyfilm (2) tévésorozatos ismertető (4) thaiföldi film (9) tien feng (4) ti lung (4) török film (6) trashfilm (12) tsui hark (5) twilight zone (2) újévi köszöntő (2) vígjáték (4) wire fu (10) wong jing (2) wuxia (23) zombi (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2009.03.13. 21:49 Yakuza

Gangland 2. évad (2008)

 

A Gangland második szezonjában ismét erős felhozatallal találkozhatunk, a teljesség igénye nélkül: az MS-főellenség 18th Street Gang, az angyalpusztító Outlaws és Mongols nevű motoros klubok, a hírhedt árja börtönbanda toborzási logikáját valló Texas Syndicate és a szeles város egyik legrégebbi utcai bandája (Vice Lords) mind terítékre kerül. Ami viszont talán a legnagyobb pozitívum, hogy végre a Crips vs. Bloods históriát is rendesen körüljárják, ugyanis amellett, hogy mindkét banda külön epizódot kapott, további két, igen speciálisnak mondható részben is felbukkan a nevük: a rendhagyó Las Vegas-i bandaéletet bemutató részben, és az utolsó epizódban, amely a női tagokra fókuszál. Az első évadban zavart is, hogy két ennyire alap bandát nem tárgyaltak részletekbe menően (a vagdalkozós copy-banda, a United Blood Nation bezzeg volt), azonban második nekifutásra már sikerült venniük az akadályt; egy szavunk se lehet.

 

Külön örömömre szolgált, hogy az egyik rész a kínai negyedek titkos társaságokkal átszőtt világába kalauzolt, tehát triád territóriumra. Egyébként a harmadik évadban sem maradunk ázsiaiak nélkül, ugyanis egy rész erejéig a vörös khmerek rémuralma elől az Egyesült Államokba menekülő kambodzsai bevándorlókkal is foglalkoznak, akik a hispán gengek zaklatásai miatt döntöttek úgy, hogy kezükbe veszik sajátjaik védelmét (általában az ilyesféle atrocitások a bevándorlók alapította bűnszövetkezetek keletkezésének kiváltó okai). A Gangland világában eltöltött néhány óra után senkinek nem lehet kétsége a következő stáció felől: a védelem igen hamar a védelmi pénz beszedését jelenti majd.

A dokufilmes eszközök tekintetében nincs változás, a villogtatás továbbra sem tetszik, de egy idő után úgyis hozzá lehet szokni. Érdekes életutakban, élethelyzetekben a második évad sem szűkölködik, itt van például a texasi börtönbanda egyik magas rangú vezetőjének az esete, akinek kritikus hozzáállását a fiatalabb tagok viselkedését illetően 52 késszúrással honorálták társai (természetesen nem késekről, hanem saját kezűleg fabrikált bökőkről van szó, de azért úgy is fájhatott). A faszi túlélte, és ezután még interjút mert adni a legerősebb texasi börtönmaffia működéséről. Nem semmi a fazon. Ha tetszett az első évad, ezek után a második sem maradhat ki az életedből.
 

 

 
18th Street Gang, Part 1

 

Képek az évadból:


Fő az önvédelem


...miközben iszod a dzsúzt a gettóban...


Kicsi a bors, de várost vezet


A női egyenjogúság élharcosai


A legfehérebb mexikói nehézfiú


Az év gengsztere köszönőbeszédet tart


Mottó illusztrációval


A fogtündér ettől majd biztos összecsokizza magát
-->

1 komment

Címkék: amerikai tévésorozat tévésorozatos ismertető második évad dokumentum sorozat


A bejegyzés trackback címe:

https://yakuza-filmes-pagodaja.blog.hu/api/trackback/id/tr261000865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gé Úr 2011.12.13. 11:39:10

Hi! Fogalmam sincs, hogy vki olvassa e még egyáltalán, én csak most találtam meg az oldalt...én is nagy Gangland rajongó vagyok, épp tervezem megrendelni a DVDket...

de az ok amiért irok: "...ezután még interjút mert adni a legerősebb texasi börtönmaffia működéséről"

Nem létezik olyan, hogy börtönmaffia! A világon 1db Mafia van, az pedig a Cosa Nostra! A Mafia szo jelentése nem bünszervezet, annak ellenére, hogy ez terjedt el a köztudatban. Tehát se orosz, olasz, japán, kinai mafia nem létezik...a többi olasz bünszervezet (Camorra, Sacra Corona, Ndragheta, utobbi nevében nem vagyok biztos) sem Mafia...

A Mexican Mafia és a Black Mafia Family természetesen egy teljesen más kérdés. Annak ellenére, hogy föleg elöbbi igencsak tekintélyes szervezetté nötte ki magát, az alapitok mindkét esetben "majmolás"képp vették fel a Mafia nevet...

nem kötözködni akartam, csak gondoltam, ha már ilyen fura perverzionk van, hogy ilyesmiért rajongunk, segitsük egymást :)
süti beállítások módosítása