HTML

Yakuza Filmes Pagodája

Yakuza filmeket ismertet. Majd igyekszem sok területet érinteni, de előre szólok, hogy gyógyíthatatlan ázsiai filmes-, azon belül is Hongkong-orientáltságban szenvedek, hogy a harcművészeti filmek iránt érzett gyermeki rajongásomról ne is beszéljek. Ezúttal a nomen tehát nem feszt omen.

Címkék

akciófilm (26) állatos horrorfilm (2) amerikai film (6) amerikai tévésorozat (4) angol film (2) animációs film (3) anime (3) betty loh tih (2) black mirror (9) bosszúfilm (4) brigitte lin (2) cat iii (3) cetin inanc (5) chang cheh (9) ching siu tung (2) chin man kei (2) chor yuen (2) chow yun fat (2) csambara (4) cüneyt arkin (5) david chiang (3) disztópia (5) dokumentumfilm (2) dokumentum sorozat (4) donnie yen (2) dráma (6) dvd (11) eddy ko (2) életrajzi film (2) epizód ajánló (2) exploitation film (3) fantasy (9) fanvideo (7) felhívás hazai vetítésre (3) filmajánló (9) filmismertető (48) fülöp szigeteki film (2) fu sheng (2) golden harvest (6) harcművészeti film (32) heroic bloodshed (2) hír (38) hongkongi film (51) horrorfilm (10) hur jin ho (4) indiai film (2) indonéz film (2) jackie chan (3) jacky wu jing (2) japán film (11) jet li (4) jimmy wang yu (5) john woo (2) kalandfilm (9) kanadai film (2) karate (2) kara hui (2) kínai film (5) klasszikus (14) koreai film (8) koreai tévésorozat (2) kultfilm (2) kung fu (40) ku feng (5) lo meng (2) magyar felirat (30) malajziai film (2) melodráma (9) muay thai (11) nindzsa (11) norman chu (4) olasz film (2) posztapokaliptikus film (7) sci fi (7) sexploitation (5) shaolin (7) shaw brothers (26) sportfilm (3) szamuráj (6) szamurájfilm (2) szex a levegőben (2) szörnyfilm (2) tévésorozatos ismertető (4) thaiföldi film (9) tien feng (4) ti lung (4) török film (6) trashfilm (12) tsui hark (5) twilight zone (2) újévi köszöntő (2) vígjáték (4) wire fu (10) wong jing (2) wuxia (23) zombi (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2008.07.22. 20:09 Yakuza

Journey of the Doomed (Shui er wu shi, 1985)

ANOTHER SHAW PRODUCTION
 
 
Műfaj: sexploitation-kalandfilm

 

Rendező: Cha Chuen-Yee
Producer: passz :)
Gyártó: Shaw Brothers

92 perces hongkongi film (mandarin nyelvű)
IMDb-s adatlap
 

hazai kiadás: nincs

magyar felirat: nincs
 



A Journey of the Doomed című kései Shaw Brothers-film plakátjáról is látható, hogy kalandfilmmel van dolgunk. Úgy gondolom, a méltán népszerű Conan, a barbár és követői lehettek hatással e műre, legalábbis a plakát összehozójára egészen biztosan. Jelen filmünk annyiban érdekes, hogy erotikus jelenetek is akadnak benne. Meg Kara Hui, akit én nagyon szeretek.

 

Shui Erh (Fu Yi-Yu) egy bordélyház tulajdonosnőjének nevelt lánya, aki nem tud róla, hogy császári vér csörgedezik ennivalóan hamvas bőre alatt. Ez a tény hamarosan a feje tetejére állítja addigi kényelmes kis életét, ugyanis a trónért egymással rivalizáló két herceg (egyiküket Tony Leung Ka-Fai alakítja) elküldi a bérenceit, hogy kutassák fel őt. Az egyik herceg természetesen holtan szeretné látni, a másik pedig meg szeretné védeni, hogy felhasználva a lány származását megszerezze a hatalmat.


Hű, de csini vagy!


A két amazon (jobb felől: Kara Hui)

Két harcias bérgyilkos-amazon (egyikük Kara Hui) és egy három főből álló társaság indul felhajtani a szende szüzet, aki annyit szerencsétlenkedik a film során (elvégre gyámolításra szoruló elkényeztetett fruska), hogy a film végére egészen irritálóvá válik a jelenléte. De addig is kifejezetten kellemes megjelenése miatt eléggé leköti a néző figyelmét, amire egyébként, nem túl meglepő módon, a készítők is igyekeztek minél jobban rájátszani, így nem egyszer a csajt csuromvizesen láthatjuk, a testére tapadt rucival. Aztán van olyan is, hogy megszabadul a gönceitől. Szóval értitek.


Az amazonok feltűnésével...


... a parti hamar véget ért

Egész sokáig arra van kihegyezve a dolog, hogy az időközben mellé szegődött fiatal srác (Stephen Tung, az egyik amazon öcsikéje) mikor fogja átvezetni a szűz lánykát a felnőttebb lét gyönyöreibe, ami persze meg is történik, csak nem egy kék lagúnában. Innestől kezdve viszont elég érdektelen dolgok történnek, úgyhogy le is mondanék a történet további ismertetéséről. És hogy végül mi lesz a szerelmesek sorsa? Annyit elárulok; pézsé használata nélkül is ki lehet bírni lángoló szerelmük utolsó aktusát, e frappánsan sikerült mondatomban némiképp utalva a dologra (de nem egészen az aktus kifejezéssel). (Sajnos.) 

 
A hősnő alapozó nélkül


A hősnő alapozóval

Nem túl jó film a Journey of the Doomed, de azért egyszer megnézhető. Az erotikus részek, a fincsi kis szadista kezdés a bordélyban, vagy a két amazon kurtizánirtó megmozdulása ugyanott eszünkbe juttathatják az SB-klasszikus Intimate Confessions of a Chinese Courtesan-t, amiről már megemlékeztem. Ezek a részek egész feldobják a filmet, persze közel sem annyira hangulatosak, mint az előbb említett nagyszerű moziban: Chor Yuen ebből a receptből valószínűleg sokkal érdekesebb dolgokat ki tudott volna hozni, bár ki tudja, hisz egyáltalán nincs túl jól megírva a sztori.


„Te, ne nézz így rám, mert behatolok!”


Vízalatti románc bontakozik ki éppen

A harcjelenetek sem kaptak emlékezetes koreográfiát, párszor még röpködnek is a levegőben, de nem ezeken van a hangsúly, hisz nem harcművészeti filmmel van dolgunk. Inkább a nem túl harcedzett menekülő páros áll a középpontban; hogy miként találnak egymásra, milyen az életük a bujkálás alatt. Ezek egy idő után teljesen kiszorítják a történetből a rájuk vadászókat (ott bizony le is ül a film), akik persze azért visszatérnek a pirotechnikai cuccokkal igencsak megtámogatott fináléra.


Hé, nem ér lehányni magad!


Verhetetlen speciális effektus

A szereplőkre is kitérve kicsit, nem valami emlékezetes, amit produkálnak: a főszerepben „fruskáskodó” színésznő bájos vonásain, szemrevaló vonalain és Kara Hui rövid, ám annál „tökös csajosabb” megmozdulásain és őrjítően szexi nézésén kívül nem hiszem, hogy más hosszútávon megmaradna az emlékezetemben a színészgárdából. Talán Stephen Tung az, akinek a legtöbb tér adatott meg némi színészi játék felmutatására csupasz felsőtestén kívül, de az átlagos szinten túl az ő képességei sem merészkedtek.


Elvennélek!


Love me tender, love me true...

Shaw Brothers rajongókon kívül nem hiszem, hogy más kedvet kaphatott a Journey of the Doomed megnézéséhez, de ez nem is olyan nagy baj. Igazából csak azért írtam róla, mert kedvenc SB-színésznőm is feltűnik benne (hármat találhattok, kire gondolok), illetve sikerült olyan jó képeket kiollóznom a filmből, amelyek alá írhatok néhány viccesnek szánt kommentárt, ami - nekem legalábbis - mindig örömet okoz. Ha gondoljátok, tegyetek vele egy próbát, de ha kihagyjátok, az is oké. Előzetes, az nincs. :(


Előzetes hiányában: DVD borító

2 komment

Címkék: fantasy shaw brothers sexploitation kung fu kalandfilm hongkongi film wire fu kara hui filmismertető


A bejegyzés trackback címe:

https://yakuza-filmes-pagodaja.blog.hu/api/trackback/id/tr57580554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xfantomasx 2008.07.30. 10:59:26

azt hiszem ennek egy ujj is elég lett volna:)
talán a legroszabb SB film amihez szerencsém volt

Yakuza · http://yakuza-filmes-pagodaja.blog.hu 2008.07.31. 14:06:12

Számomra azért voltak értékelhető részei. Az egy ujjperceket a török filmeknek tartom fent. Azokkal azért nincs egy szinten.
süti beállítások módosítása